• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Knjiga o Milutinu” 14. maja u Mitrovačkom dvoru

Foto: Kulturni centar Dragica Žarković

Kulturni centar „Dragica Žarković”, pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, organizuje pozorišnu predstavu „Knjiga o Milutinu”.

Predstava će biti odigrana 14. maja u Mitrovačkom dvoru, sa početkom od 19:30 časova.

Predstava „Knjiga o Milutinu” u izvođenju glumca Nenada Jezdića rađena je prema romanu Slobodana Danka Popovića, u režiji Egona Savina.

“Mnogo godina posle 1914. i početka Prvog svetskog rata Milutin se u mislima vraća na dan kada su zvonila zvona sa svih strana i pozivala ljude u rat. On, protagonist i pripovedač priseća se bolnih trenutaka koji su obeležili njegov ali i živote mnogih drugih. Pokušava da nađe odgovore na pitanja koja su mučila srpskog seljaka i domaćina. Ovom neobrazovanom ali mudrom i pravednom seljaku je najvažnije u životu brinuti o majci, ženi, imanju, da napuni ambar i da sačuva obraz”.

Premijerno je prikazana na Dan primirja u Prvom svetskom ratu 2021. godine i od tada do danas se na svakom izvođenju traži karta više, o tome svedoče i nagrade i priznanja koje je Jezdić svojom briljantnom ulogom dobio.

Prodaja ulaznica po ceni od 500 dinara vršiće se na biletarnici KC „Dragica Žarković” (kod crvenog solitera) 10. maja (petak) kao i 13. i 14. maja (ponedeljak i utorak) od 10 do 18 časova.

Comments

Pročitaj još