Deseta statusna konferencija Tačiju 4. februara

Foto Tanjug

Deseta statusna konferencija u procesu protiv nekadašnjeg glavnog komandanta OVK i bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija i još trojice šefova te paravojske, optuženih za niz ratnih zločina na KIM, zakazana je za sledeći petak, 4. februar.

Konferencija bi trebalo da bude održana pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu, gde se u pritvorskoj jedinici nalaze sva četvorica optuženih.

Na konferenciji, kojoj optuženi ne moraju da prisustvuju lično, predstavnici tužilaštva i njihovi advokati raspravljaće o napretku postupka i obelodanjivanju dokaza, prevodima obelodanjennog materijala, istraga koje su u toku, a od čijeg okončanja zavisi i početak predstojećeg suđenja.

Sudija je naložio tužilaštvu da se izjasni da li će svoje istrage u ovom postupku okončati do 4. marta, a odbrani da saopšti datum kada može da podnese svoj pretpretresni podnesak – odgovor na detaljne optužbe i dokaze koji su predloženi protiv svakog od optuženih.

Optuženi, Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići će najverovatnije kao i do sada konferenciju pratiti video linkom iz pritvorske jedinice, a njihove ce stavove i interese zastupati njihovi branioci.

Izvor: Radio Mitrovica sever / Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još