Vulin odgovorio Gervali

Sistematska destabilizacija regiona se sprovodi najavama stvaranja “Velike Albanije”, hapšenjem Srba i upadima Rosu jedinica na sever Kosova i Metohije.

To je sinoć izjavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na izjavu ministarke spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donike Gervale.

Stabilnost regiona je posebno narušena odbijanjem Prištine da se drži Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština, rekao je ministar Vulin, dodajući da nije više pitanje da li Priština destabilizuje region, već da li Evropska unija to dopušta svesno ili iz slabosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

”Pre nego počnu da govore o Srbima ili stabilnosti, predstavnici Prištine bi najpre morali da objasne zašto još nisu ispunili Briselski sporazum i kada misle da održe svoju potpisanu i datu reč, ako je uopšte i imaju.

Izgleda da je besa naziv serije koja se emituje u Srbiji, a nikako i osobina prištinskih političara.

I da pojasnim još jednom, služeći se naslovom dokumetarnog filma snimljenog od strane nemačkog ARD : “sve je počelo velikom laži” i da, Račak je laž”, odgovorio je ministar Vulin, Doniki Gervali, koja je optužila Srbiju za sistematsku destablizaciju regiona, a ministra Vulina za eskalaciju retorike, jer je izjavio da je Račak laž, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još