• Početna>
  • Vesti>

Završeni razgovori ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u Briselu

Sastanak ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa završeni su u Briselu, izjavio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak koji je prisutvovao trilateralnom sastanku.

Miroslav Lajčak je na zvaničnom tviter nalogu napisao da su završeni “opsežni i dubinski razgovori o čitavom nizu elemenata dijaloga – prethodnim postignutim sporazumima, tekućim pitanjima i sledećim koracima u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine”.

“Svi smo se složili da nam predstoji još mnogo posla i da ćemo nastaviti”, napisao je Lajčak. 

Zajedničkom trilateralnom satanku sa Miroslavom Lajčekom prethodili su pojedinačni sastanci delegacija beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU.

Na agendi današnjih ekspertskih razgovara nalaze se pitanja formiranja ZSO, slobode kretanja, sudbina nestalih i energetika.

EU kao glavni posrednik u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, naglašava da je sastanak eksperata pripremni sastanak za novu rundu razgovora na viskom političkom nivou između predsednik Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenik kosovskih institucija, Aljbina Kurtija.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još