• Početna>
  • Vesti>

Izložba “ReciklArt” otvorena u Galeriji Fakulteta umetnosti

Foto: TV Most

Izložba „ReciklArt“ otovorena je u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. Studenti odseka Likovnih umetnosti predstavili su svoje kreativne radove nastale kroz proces reciklaže. Izložba je organizovana u okviru „PELMOB“ projekta Erasmus+ programa.

Jedan od ciljeva ovakvih projekata jeste edukacija studenata na nešto drugačiji način, sa akcentom na važnosti reciklaže i očuvanje prirode.

“U želji da prvo same studente navedemo na razmišljanje o njihovoj budućnosti, o našoj budućnosti, o očuvanju same zemlje, mi smo došli na ideju da napravimo ovu izložbu “ReciklArt”. Ovo je bio jedan interesantan projekat za naše studente, nije bilo teško ovo organizovati, jer naši studenti odgovore na svaki zadatak koji im zadamo i uživamo u tim vannastavnim aktivnostima, gde imamo prisniji odnos sa njima i sama koncepcija postavke izložbe za njih je interesantna, jer oni kroz ovaj projekat nešto novo nauče”, rekla je prof. mr Ester Milentijević, dekanica Fakulteta umetnosti.

Studenti su kroz, slike, grafike, kolaže, instalacije od recikliranog materijala, na veoma kreativne načine dokazali kako se može doprineti održivosti planete.

“Svi studenti su bili jako kreativni, prvo smo pravili ručno pravljeni papir, koji smo pre toga seckali, kasnije smo od otpadaka od papira, starih farmerki i ostalog pravili kolaže, otiske od kartona, od linoleuma… Svi smo bili kreativni u procesu stvaranja, ali ono najvažnije je da smo svi koristili materijale koji su bili odbačeni i na novi način stvorili neka nova dela”, istakao je Stefan Boškoćević, student 4. godine Grafičkog dizajna i 3.godine Vajarstva.

Izložba “ReciklArt” predstavlja svojevrstan vid inspiracije za sve nas da promenimo način posmatranja u cilju očuvanja životne sredine.

Comments

Pročitaj još