• Početna>
  • Vesti>

Hoti sa ambasadorima i međunarodnim partnerima o situaciji sa koronavirusom

Premijer Avdulah Hoti održao je danas virtuelni sastanak sa ambasadorima na Kosovu i sa liderima međunarodnih partnerskih institucija u cilju koordinacije upravljanja situacijom koja je posledica pandemije Kovid – 19, prenosi Kljan Kosova.

Hoti je predstavio epidemiološku situaciju i akcije koje kosovske institucije preduzimaju da bi povećali upravljačke kapacitete i sprečili širenje koronavirusa.

Ujedno, Hoti je zahvalio partnerskim zemljama i institucijama na kontinuiranoj pomoći koju su pružili Kosovu u prevazilaženju ove pandemije.

Učesnici su se složili da pojačaju koordinaciju rada kosovskih institucija sa međunarodnim partnerima, posebno u pogledu potreba zdravstvenog sistema da se izbori sa epidemiološkom situacijom tokom narednog perioda.

Takođe, dogovoreno je da se formalizuje zajednički mehanizam za razmenu analitičkih informacija o epidemiološkoj situaciji kako bi se preduzele zajedničke akcije.

Sastanku su prisustvovali ambasadori SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Luksamburga, zatim zamenik ambasadora Norveške, direktor Svetske banke za Kosovo , koordinatorka Agencije za razvoj Ujedinjenih nacija , zamenica šefa kancelarije EU na Kosovu, šef odseka za saradnju EU i zamenik šefa za saradnju u Kancelariji EU u Prištini.

Izvor: Klan Kosova, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još