• Početna>
  • Vesti>

Najvolonteri “Sinergije”: Naš je izbor da li hoćemo nekom da pomognemo ili nećemo

Omladinska organizacija Sinergija iz Kosovske Mitrovice proglasila je Isidoru Jovanović i Mihaila Baščarevića za najvolonterku i najvolontera 2017. Godine.

Ovi mladi ljudi pokazali su najviše entuzijazma prilikom organizovanja i sprovođenja mnoštva akcija koje je Sinergija imala u protekloj godini  a koje su mahom humanitarnog karaktera ili promovišu zdrav život.

„Isidoru i Mihaila su njihove kolege-volonteri (čak 220 njih) izabrali i prepoznali  njihove kvalitete.  Ovo je za sve njih veliki podstrek da se i ove godine trude i da daju sve od sebe“, kaže za program Radio Kosovske Mitrovice Jovana Stojanović, programski direktor u Sinergiji.

Ona kaže da se akcija nagrađivanja najboljeg volontera sprovodi već tri godine, s tim što se unazad dve godine zasebno proglašavaju najbolja volonterka i najbolji volonter.

Isidora Jovanović je učenica drugog razreda Srednje medicinske škole u Kosovskoj Mitrovici.

„Naš je izbor da li ćemo nekom pomoći ili ne. To što radimo ne ispunjava samo nas već i one koje pomažemo“, kaže Isidora i dodaje da joj je nagrada  stimulans da se još intenzivnije bavi volonterizmom i humanitarnim radom.

Mihailo Baščarević pohađa drugi razred Srednje tehničke škole M.P. Alas. Kaže, voli sport, aktivnbo se uključuje u organizovanje sportskih aktivnost sa ciljem podizanja sveti o zdravom životu, ali ipak mu je najbliže srcu konkretno pomaganje ljudima koji su u problemu.

„Nadam su da ću još dugo biti član Sinergije, za naše bolje sutra. Imam želju da najpre završim srednju školu, potom fakultet a krajnji cilj mi je ministarstvo odbrane“, kaže Baščarević.

OEK Sinergija organizuje niz aktivnosti u cilju suzbijanja nasilja svake vrste, promocije sporta i zdravog života bez loših navika. Pored toga, ova omladinska organizacija aktivno radi na upoznavanju mladih sa njihovim pravima, posebno u sistemu donošenja odluka.

 

Comments

Pročitaj još