• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Nema dijaloga u Briselu dok se ne pronađu ubice

Poseta predsednika Srbije Kosmetu jedan je od presudnih trenutaka za naš narod i šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Okolnosti ove osme posete Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji u poslednjih pet godina, dodatno su osetljive.

Posle ubistva Olivera Ivanovića, koje je po opštoj oceni, dodatno uznemirilo Srbe, očekuje se da građani imaju brojna pitanja i nedoumice u vezi sa bezbednošću i daljim dešavanjima u južnoj pokrajini.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da je poseta predsednika Srbije Kosmetu jedan od presudnih trenutaka za naš narod i da šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije.

“Poseta neizmerno znači našem narodu, ovom posetom šaljemo poruku da nas neće slomiti, pokolebati i oterati odavde”, poručio je Đurić.

Komentarišući poruke iz Prištine da nude razmenu informacija, Đurić je rekao “da nas interesuju samo dela, ko je ubica”.

“Neka pomognu da se pronađe ubica ili neka nam omoguće da nesmetano sprovodimo istragu. Odbijanje da na aktivan način pomognu govori kakve su im namere”, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Dok se ne sazna ko su odgovorni za ubistvo Ivanovića, neće biti ni dijaloga u Briselu, rekao je Đurić.

“Zahtevamo da kažu ko ga je ubio, pa ćemo dalje govoriti”, poručio je Đurić.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil “opel astra” koji su, navodno, koristili napadači.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još