• Početna>
  • Vesti>

Kocijančić: Vučić i Tači dogovorili nastavak dijaloga, EULEKS daje podršku istrzi

Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dogovorili su da se nastavi dijalog Beograd-Priština i da se istraga o ubistvu prvaka kosovskih Srba Olivera Ivanovića sprovede uz saradnju sudsko-policijskih tela obe strane, rekla portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.

Kocijančič je novinarima na redovnom brifingu u Briselu rekla da istrazi ubistva Ivanovića “pruža podršku” evropska policijsko-sudska misija na Kosovu Euleks.

Portparolka je time odgovorila na pitanje novinara da li i Euleks, kao najveća pravosudno-policijska misija EU, učestvuje u istrazi ubistva jednog od lidera kosovskih Srba ili može delovati samo ako to odobre vlasti u Prištini.

Kocijančič je na takvo ponovljeno pitanje uzvratila da “Euleks pruža podršku toj istrazi”.

Ona je navela da su Vučić i Tači “razgovarali o ubistvu Ivanovića” i da je “bitno da se sprovede istraga i počinioci neodložno budu izvedeni pred pravdu i uz saradnju snaga bezbednosti obe strane”.

“S tim u vezi će biti važno za kosovsku policiju i pravosudje da se istraga sprovede u skladu s dogovorom u Dijalogu o pravosudju i policiji”, rekla je ona.

EU je odmah posle ubistva Ivanovića istakla da će Euleks podržati istragu o tom zločinu, podvukla je Maja Kocijančič.

 

Izvor: Beta

Comments

Pročitaj još