• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Dok se Kosovo na svaki način gura u SE na terenu nasilje i teror nad Srbima

Povodom napada na dvadesetdvogodišnjeg Petra Kostića u Severnoj Mitrovici u ponedeljak deset minuta iza ponoći u ulici Čika Jovina u Kosovskoj Mitrovici reagovala je Srpska lista. U saopštenju se navodi da je nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole brutalno pretučen i opljačkan dvadesetogodišnji mladić Petar Kostić od strane grupe Albanaca.

“Petar je pukom srećom uspeo da zadobije samo lakše telesne povrede, ali je činjenica da će ovaj događaj ostaviti užasan trag u njegovom sećanju.

Dok se ovakvo Kosovo, sa ovakvim režimom, proglašava demokratskim i na svaki način gura u Savet Evrope na terenu se sprovodi institucionalno nasilje i teror nad preostalim Srbima.

Tako se svakoga dana napadaju Srbi, njihova imovina kao i imovina Srpske pravoslavne crkve. Od dolaska na vlast režima Aljbina Kurtija, nema dana bez etnički motivisanog napada na Srbe”, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista navodi da je ovo 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija i to je najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko.

“Pozivamo Euleks da se preko svojih uposlenika direktno uključe u ovaj slučaj i javnosti predstave izveštaj u najskorije vreme, pošto srpski narod nema nikakvo poverenje u Kurtijeve policijske jedinice koje su prisutne na terenu i koje nisu rasvetlile nijedan zločin nad Srbima, i čiji su pripadnici više puta direktno vršili nasilje nad Srbima”, dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još