• Početna>
  • Vesti>

Centralna banka Kosova potvrdila da će prisustvovati sutrašnjim razgovorima u Briselu

Foto Centralna banka Kosova

Dan pre sastanka u Briselu o zabrani korišćenja dinara kao sredstva plaćanja na Kosovu, Centralna banka Kosova potvrdila je za Kohu da će na njemu učestvovati.

CBK je u odgovoru navela da je pre izvesnog vremena izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

„Centralna banka Republike Kosovo (CBK) je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije, kako bi olakšala izbor najlakše opcije za proces prenosa sredstava putem bankarskih kanala na račune korisnika (u evrima). U tom smislu, takođe se odaziva na pozive kada je to potrebnoi“, navodi se u odgovoru Centralne banke Kosova.

Za sastanak zakazan za utorak, kosovska vlada nije jasno stavila do znanja ko će tačno predstavljati Kosovo. U međuvremenu, stigla je informacija da će srpsku stranu u razgovorima predstavljati šef Kancelarije za KiM i glavni pregovarač, Petar Petković.

Klisman Kadiju, savetnik za medije zamenika premijera Besnika Bisljimija, nije pojasnio ko će da ide na sastanak, već je samo rekao za Kohu da glavni pregovarač i članovi pregovaračkog tima neće učestvovati na ovom sastanku.

Comments

Pročitaj još