• Početna>
  • Vesti>

Poklon paketi za bebe i pacijente KBC-a u Kosovskoj Mitrovici

Foto: TV Most

Milica Marjanović, Teodora Jakšić, Kristina Milutinović, Aleksandra Vlašković-Antić i Jovana Šmigić iz Kosovske Mitrovice pripremile su i ovog Božića poklon paketiće za bebe koje su od početka godine rođene u Mitrovici. Poklon pakete pripremile su i za decu koja se nalaze na lečenju na odeljenju pedijatrije i posteljinu i spavaćice za pacijente na odeljenjima ginekologije KBC Kosovska Mitrovica.

Kristina Milutinović kaže da je donirana pomoć za kompletno odeljenje, ukupno 60 posteljina i 50 spavaćica za odeljenje ginekologije, odnosno za buduće porodilje.

„ Ideja nam je bila da damo poklon svim bebama i mamama koji su na naš najradosniji praznik Božić, akcenat je bio na bebu koja je rođena na današnji dan i ona je dobila najbolji poklon dekoraciju i besplatno fotografisanje prvog rođendana uz to i igračke, pokloni za bebu i mamu. Danas smo dali šest paketića za šest dečaka i mama koji se sada nalaze u našem porodilištu, spremno je još poklona koji čekaju devojčice koje će se nadamo se roditi u danima pred nama“, kaže Milutinović.

Reči zahvalnosti uputio je dežurni ginekolog dr Zoran Jakšić.

„Donacija mnogo znači, zahvaljujem se u ime Ginekološko-akušreskog odeljenja KBC Kosovska Mitrovica na ovim poklonima za majke i bebe. Hvala organizaciji „Dečiji san“ koji, kako sam čuo, prikupljaju poklone zahvaljujući donacijama naših sugrađana, ali i od strane ljudi iz centralne Srbije što je jako značajno. Upravo smo radili carski rez dobili smo jednog dečaka i beba i majka su dobro“, rekao je Jakšić.

Pored porodilišta paketi su donirani i pedijatrijskom odeljenju KBC Kosovska Mitrovica.

„Pored porodilišta donirale smo posteljine za velike i male krevete na pedijatrji. Pored toga dodelili smo božićne paketiće koje su ispunjene slatkišima i slanišima kako bi najmlađi pacijenti znali da mislimo na njih. Zahvaljujem se građanima celog Kosova i Metohije kao i ljudima iz cele centralne Srbije koji su sa radošću prihvatili poziv i odazvali se ovoj akciji“, navodi Teodora Jakšić.

Pedijatar Milka Vukašinović istakla je da donacija puno znači.

„Teško je provoditi praznike u bolničkoj sredini tako da su devojke iz organizacije „Dečiji san“ obradovale i olakšale boravak našim mališanima. Mi se zahvaljujemo u ime mališana i njihovih roditelja“, rekla je Vukašinović.

Organizovanjem i učešćem u mnogim akcijama, humanitarnim bazarima, Milica Marjanović, Teodora Jakšić, Kristina Milutinović, Aleksandra Vlašković-Antić i Jovana Smigić i novčanom pomoći pomažu roditeljima dece kojima je lečenje neophodno.

Comments

Pročitaj još