• Početna>
  • Vesti>

Uprkos protivljenju meštana, uz prisustvo Kosovske policije, nastavljeni radovi kroz srpska imanja u Banovom Dolu

Foto: TV Most

Uprkos protivljenju meštana iz srpskih sela Korilje, Doljevac, Žerovnica i Banov Do, zbog toga što se radovi na putu do albanskog sela Vidomirića, izvode kroz njihova imanja, radovi su nastavljeni uz asistenciju Kosovske policije, prenosi TV Most.

Meštani Banovog Dola, ističu da ni nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture, Kosovske policije i EULEX-a dogovor nije postignut, a da je dodatno uznemirenje donelo prisustvo Kosovske policije.

,,Mi nemamo nikakva prava, to je naše, imamo posedovni list, ali nije naše već njihovo, niko neće da nas sluša… Mi živimo u nenormalnim uslovima”, izjavio je za TV Most vidno uznemireni Budimir Ignjatović iz Banovog Dola.

Iako je u subotu postignut dogovor da se radovi obustave do daljeg, nastavljeni su uz primenu sile i pretnju hapšenjem, ističe Zvonimir Ignjatović .

,,Uz asistenciju Kosovske policije, nastavili su svoj rad prolazeći kroz naša imanja, ne pitajući nikog, uprkos molbama, uprkos svemu”, kaže Ignjatović.

U Kosovskoj policiji ističu da je put “državni i od javnog interesa” i da je njihov zadatak da obezbede da se oni izvedu bez problema.

,,Ministarstvo infrastrukture rehabilituje put koji je društvena imovina, a ako ima privatnog vlasništva, to je onda predmet diskusije. Ako je ministarstvo negde pogrešilo, onda bi moglo nešto da se uradi, ali je za nas od važnosti da se radovi izvedu bez problema”,  ističe Veton Eljšani, zamenik komandira KP za region sever.

Meštani Banovog Dola navode da neće odustati od svog vlasništva i da će iskoristiti sva pravna sredstva kako bi zaštitili svoju privatnu imovinu.

Comments

Pročitaj još