• Početna>
  • Vesti>

U selo Donje Isevo obijena kuća porodice Čeperković; KP: Pronađene uniforme srpske i kosovske policije

Foto: KoSSev

U selu Donje Isevo u opštini Leposavić policija je juče na osnovu dojave, izvršila pretres “jedne napuštene kuće”. Vlasnici i komšije svedoče za medije uz priložene fotografije, da je kuća obijena i izvršena je premetačina.

Zamenik komandira kosovske policije za region sever, Veton Eljšani u međuvremenu je potvrdio da je policija nakon dojave, izvršila pretres kuće i pronašla srpske i kosovske policijske uniforme.

Kuća je u vlasništvu porodice Čeperković, koja živi u Raški, a jedan od njenih članova kaže da su ga o slučaju obavestile komšije koji su bili očevici i preneli da je bilo osmoro policajaca, sa dva policijska džipa.

“U kući su, kako kaže, bile samo stare seoske stvari za osnovne potrebe u slučaju ako neko iz porodice dolazi na selo kako bi tu, zbog udaljenosti i loših uslova puta, mogao da prenoći. Na kući je bila postavljena kamera koja nije bila u funkciji”, rekao je u izjavi za Kosovo online.

On je rekao da sumnja i ne plaši se da je policija mogla bilo šta da pronađe, jer su u kući, kako je naveo , samo osnovne stvari, pokrivači i garderoba.

Svećlja: Pronađeno na desetine uniformi redovne i specijalne srpske policije

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja je na društvenoj mreži Fejsbik napisao da je policija u kući pronašla uniforme kao i da su “bezbednosni mehanizmi Srbije odgovorni za pokušaje destabilizacije situacije na severu”.

„Prema obaveštajnim informacijama, u kući u selu Donji Isev, u opštini Leposavić, pronađeno je na desetine uniformi redovne i specijalne srpske policije, kao i delovi uniformi kosovske policije“, objavio je Svečlja na fejsbuku. On je naveo da se „ovakvi pokušaji destabilizacije uspešno sprečavaju“.

Rekao je da je dužnost i obaveza policije da služi svim građanima bez razlike.

Comments

Pročitaj još