• Početna>
  • Vesti>

Prve snežne padavine u Kosovskoj Mitrovici, očišćene magistralne i regionalne saobraćajnice

Foto Radio Mitrovica sever

Vreme na Kosovu i u regionu se promenilo tokom noći, a sneg je od podneva intenzivniji u Kosovskoj Mitrovici. Deo magistralnog puta od Mitrovice prema Raški kao i regionalni putevi koji povezuju opštine su očišćeni, javlja reporter Radija Kosovska Mitrovica sa lica mesta.

Ekipe zimske službe JKSP “Zvečan” spremno su dočekale sneg i trenutno čiste putne pravce prvog prioriteta na teritoriji opštine Zvečan.

I pored toga što snežne padavine ne prestaju putevi ptvog i drugog reda se čiste, a meteorolozi i za naredne dane predviđaju snežne padavine slabijeg intenziteta. Oprez u saobraćaju i upotreba zimske opreme za vozila je obavezna,upozoravaju iz kosovske policije.

Do kraja dana se očekuje pretežno oblačno vreme sa snegom. Minimalne temperature kretaće se između -1 i 0 stepeni Celzijusovih, dok je u najtoplijem delu dana temperatura bila oko nule. Tokom noći i sutra duvaće pojačan vetar uglavnom severoistočnog smera, brzinom od 1-7 m/s.
Sutra oblačno i mestimično sa slabim snegom. Minimalne temperature kretaće se od -3 do -1 stepen Celzijusa. Najviša dnevna temperatura kretaće se između 0 i 2 stepena . Duvaće slab do umeren vetar severoistočnog i severozapadnog smera.

Na centralnom Kosovu je došlo do poteškoća u saobraćaju, uključujući i dugi red na magistralnom putu Kosovo Polje – Slatina.

Autoput je blokiran kamionima i autobusima, jer radnici na održavanju još uvek nisu očistili put, prenosi RTKlive.

Comments

Pročitaj još