Filmski karavan putuje, putuje…

Foto: DK ''Gračanica'

Putujući bioskop Doma kulture “Gračanica” nastoji da publici širom Kosova prikaže najnovija filmska ostvarenja, promoviše sedmu umetnost, urbani duh i ideju da ljudi u izolovanim zajednicama nisu zaboravljeni. Ove jeseni su se filmu na velikom platnu prvi put obradovala deca iz Crkvene Vodice kod Obiliča.

Nakon Raniluga i Šilova, filmski karavan je 2. novembra (u četvrtak) zastao u Crkvenoj Vodici i Babinom Mostu kraj Obilića.

Mališani su imali priliku da pogledaju film “Dnevnik Pauline P”, a reakcije publike su potvrdile očekivanja organizatora.

“Njihov osećaj sreće i zadovoljstva dao nam je podstrek da im i ubuduće još više približimo sedmu umetnost”, navedeno je u objavi na Fejsbuk stranici Doma kulture Gračanica.

Juče su pomenuti film za najmlađe i ostvarenje “Što se bore misli moje”, srpski kandidat za Oskara u režiji Milorada Milinkovića, prikazani u Donjoj Gušterici i Prilužju.

Početkom sledeće nedelje u prilici da ih pogleda biće publika u Goraždevcu i Velikoj Hoči (6. novembar), te Osojanu (7. novembar).

Putujući bioskop ostvaruje svoju misiju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još