• Početna>
  • Vesti>

Od sutra rutinska vojna vežba Kfora u zapadnom delu KiM

Foto: Radio Mitrovica sever

Misija Kfor saopštila je danas da će počev od sutra, 5. septembra, pa do 7. septembra, biti sprovedena rutinska vojna vežba u zapadnom delu Kosova.

“Aktivnost obuke će sprovoditi Regionalna komanda-Multinacionalni kontingenti Zapad i biće fokusirana na procedure operativne pripravnosti i pripremu jedinica” navedeno je u saopštenju Kfora.

Kako se dodaje, vojnici i vozila KFOR-a će u ovom periodu biti smešteni u okolini Kruševa i manastira Dečane.

“Aktivnosti obuke će uključivati i dnevna i noćna kretanja po zemlji. Takođe će biti i konvoji vojnih vozila koji se sastoje od teške inženjerske opreme koji će putovati i primarnim i sekundarnim putevima unutar područja”, stoji u daljem tekstu.

Kfor, kako se još ističe, sprovodi ove rutinske vežbe koje su probnog karaktera, sa ciljem dodatnog obučavanja kako bi obezbedio blagovremen i siguran odgovor kad god je to potrebno.

“KFOR nastoji da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo u svakom trenutku tokom vežbe i traži saradnju lokalnih zajednica tokom ove aktivnosti”.

Dodaje se da KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat, zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, da obezbedi bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu.

Comments

Pročitaj još