• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Teško je naći rešenje kada druga strana traži razloge za sukobe i napade

Foto Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je teško naći rešenje u dijalogu Beograda i Prištine kada se razgovara sa ljudima koji ne žele da traže rešenje već razloge za sukobe i napad na Srbe. Kaže da nema naznaka da će nekome pasti na pamet da napadne “Turski tok”. Slobodanom Milenkovićem i Dušanom Mitićem treba da se bavi MUP, rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara u Novom Pazaru, da li je od specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka čuo nove ideje o oživljavanju dijaloga, rekao da je teško naći rešenje kada razgovarate sa ljudima koji ne žele da ga traže.

 “Mogli smo da sedimo i deset sati, teško je naći rešenje kada razgovarate sa ljudima iz Prištine koji traže razloge za sukobe i napad na srpsko stanovništvo na severu KiM. Mi imamo i neke druge pokazatelje, ne govorim ove stvari slučajno”, rekao je Vučić.

Vučić je, nakon obilaska rekonstruisanog puta raška.Novi Pazar ukazao na postojanje “istog narativa” u mnogim delovima bivše Jugoslavije. 

Kako je istakao, nikad mu nije smetalo kada Bošnjaci pozovu svoje goste iz Sarajeva. 

“Ne smetaju mi nikad, neka su dobrodošli. Platiće barem ćevape i pitu, ostaviće nešto para, milina jedna, dobar odnos, super je sve. A svi drugi traže samo one Srbe koji će da budu njima poslušni i da se obavezno suprotstavljaju matici. Ako to ne urade, to su onda bednici iz Beograda i Vučićevi poslušnici. To nisu ni bednici ni poslušnici, to su pripadnici istog naroda”, naveo je Vučić. 

Predsednik Srbije rekao je da mu ne pada na pamet da Bošnjake iz Sarajeva i Bošnjake iz Pazara naziva drugačijim narodom i bilo šta im zamera, dodavši da očekuje da se onda, kako kaže, ni nama ništa ne zamera. 

“Kurti hoće da ima svoje Srbe poslušnike, baš te iz narko-klanova. Imate tog jednog koji je držao narko-kartel pa je, zato što je ucenjen, morao da pristane da bude jedan od njegovih najbližih saradnika. On okupi te i ostale poslušnike za sitne pare i hajde govorite protiv Beograda, Srbije i srpskog naroda u celini”, izjavio je Vučić. 

Kako je naveo, postoji mnogo problema, a od uspostavljanja Zajednice srpskih opština udaljeni smo hiljadama milja. 

Prema njegovim rečima, ZSO bi rešila problem i zgrade u Mitrovici i mnogih drugih zgrada.

Comments

Pročitaj još