• Početna>
  • Vesti>

Vučević saopštio ko je predložen za ministre u novoj Vladi Srbije

Foto: Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.

Vučević je rekao da je među ministrima, kojih je ukupno 31, njih osam koji nikada nisu bili ministri. Dodao je i da su čak 10 članova nove vlade žene.

„U suštini imamo jednu trećinu ministara koji nisu bili u sastavu kabineta Brnabić. Što se tiče nestranačkih ličnosti, predložili smo četiri ličnosti koje nisu pripadnici ili članovi ijedne političke stranke“, rekao je Vučević.

Naglasio je da će predložiti predsednici Skupštine Ani Brnabić da sutra bude sednica na kojoj će se raspravljati o sastavu nove Vlade.

Vučević se obratio medijima posle sednice Predsedništva i saopštio ko je predložen za ministre u novoj vladi.

Siniša Mali – prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija,Ivica Dačić – potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova,Irena Vujović – potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine i vodoprivrede,Aleksandar Vulin – potpredsednik Vlade,Goran Vesić – ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,Dubravka Đedović Handanović – ministarka rudarstva i energetike,Tomislav Momirović – ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Maja Popović – ministarka pravde,Jelena Žarić Kovačević – ministarka državne uprave i lokalne samouprave,Tomislav Žigmanov – ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog,Bratislav Gašić – ministar odbrane,
Marko Đurić – ministar spoljnih poslova,Tanja Miščević – ministarka za evropske integracije,Slavica Đukić Dejanović – ministarka prosvete, Adrijana Mesarović – ministarka privrede, Aleksandar Martinović – ministar poljoprivrede, Zlatibor Lončar – ministar zdravlja, Nemanja Starović – ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević Stamenkovski – ministarka za brigu o porodici i demografiju, Zoran Gajić – ministar sporta, Nikola Selaković – ministar kulture,
Milan Krkobabić – ministar za brigu o selu, Jelena Begović – ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husein Memić – ministar turizma i omladine, Dejan Ristić – ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić – ministar za javna ulaganja, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura – ministri bez portfelja, rekao je Vučević na konferenciji za medije posle sedbice Predsedni[tva SNS.a.
Mandatar Miloš Vučević podnosi ekspoze na sednici Skupštine Srbije koja je zakazana za 12 časova. Kako je najavljeno, očekuje se da sutra i polože zakletvu i članovi kabineta nove Vlade Srbije.

Na dnevnom redu skupštine biće izbor nove Vlade Srbije i polaganje zakletve članova i predsednika Vlade.

Comments

Pročitaj još