• Početna>
  • Vesti>

Dodelom nagrade Povelja Svetog Luke Dejanu Milivojeviću završena kulturna  manifestacija „Sokolica 2023“

Foto TV Most

Izložbom radova eminentnih likovnih umetnika, nastalih na likovnoj koloniji u okviru manifestacije „Sokolica 2023“, sinoć je u Domu kulture „Trepča“ završena ova međunarodna kulturna manifestacija.

 „Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Opštini Zvečan dugujemo neizmernu zahvalnost za svesrdnu podršku i doprinos koju pružaju organizaciji ove manifestacije koja traje punih 27 godina“, rekla je pozdravljajući okupljene Jelena Nikić, predsednica  KUD „Zvečan“.

U okviru manifestacije dodeljena su dva pesnička priznanja Pesnička povelja i Pesničko uspenije, a večeras je uručena i likovna nagrada Povelja Svetog Luke. Ovogodišnji dobitnik je Dejan Deki Milivojević.

„Ova nagrada, posle 30 godina moga rada dokazuje mi da sam na svim raskrsnicama ipak išao pravim putem“, rekao je ovogodišnji dobitnik Povelje Svetog Luke.

Milivojević je dodao da mu ovo priznanje daje dodatni motiv da se ubuduće još više trudi da radi i ponaša u skladu sa kodeksima likovnog esnafa.

On se zahvalio Opštini Zvečan i Zvečancima, organizatorima manifestacije kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koji, kako je rekao, podržavaju kulturu i time ovu manifestaciju podigli na viši nivo.

„Kada je Jelena rekla „Živi i radi u Jagodini“, zapitao sam se šta je to dom. Dom je tamo gde vam je porodica, ali je dom i tamo gde su vam prijatelji. Mislim da je čista srca večeras mogla da kaže „Živi i radi u Zvečanu““, poručio je Milivojević.

Završno veče Međunarodne kulturne manifestacije “Sokolica 2023” dodatno su obogatili članovi KUD-a “Zvečan”.

Comments

Pročitaj još