• Početna>
  • Vesti>

U Prištini uhapšene tri osobe, među njima i službenici vlade

Foto: Shutterstock, ilustracija

Tri osobe su uhapšene, među njima dva službenika ministarstva trgovine i industrije u Prištini, zbog sumnje da su počinili krivična dela “zloupotreba službene dužnosti”, kao i “pružanje pomoći u izvršenju krivičnog dela i zloupotreba službene dužnosti”, saopšteno je iz Secijalnog tužilaštva Kosova.

Policija je po nalogu ovog tužilaštva izvršila pretres na različitim lokacijama u Prištini, gde je uhapsila e  R. M. , H. G. i I. L., a ujedno su obezbeđeni i materijalni dokazi neophodni za dalji istražni postupak.

Po nalogu tužioca uapšenima će biti  određen pritvor od 48 sati.

Kako piše RTS, mediji u Prištini prenose da je uhapšen Ridvan Muharemi, vlasnik jednog restorana, za koga se navodi da je blizak prijatelj premijera Aljbina Kurtija i zamenika premijera Besnika Bisljimija.

Kljan Kosova čak navodi da je kosovski premijer Aljbin Kurti često posećivao restoran „Hleb i srce“ koji je u vlasništvu uhapšenog biznismena Ridvana Muharemija, piše Kljan Kosova.

Kurti je, kako piše ovaj medij, jednom prilikom u tom restoranu ugostio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka.

Osim Muharema, u današnjoj akciji policije i tužilaštva, koja je takođe održana u MINT-u, uhapšena su i dva službenika ovog ministarstva, na čijem je čelu Rozeta Hajdari.

“Ridvan Muharemi je osoba koja je u ime premijera i uz njegovu dozvolu, osim što se bavila raznim poslovima, uključujući i oružje, tražila i pronalaženje četiri katolička svedoka protiv čelnika OVK u Hagu. Ridvan Muharemi, premijerov prijatelj, kao lice koje je ministarka Rozeta Hajdari ovlastila protivzakonito jer nije ispunjavao kriterijume, na ime snabdevanja državnih rezervi davao je novac iz državnog budžeta, a robu nikada nije nabavio – nanevši štetu od stotine hiljada evra”, navodi se u reakciji opozicione Demokratske partije Kosova, prenosi RTS.

Comments

Pročitaj još