• Početna>
  • Vesti>

Pantović: Mesec dana pritvora J.Š iz Novog Pazara, uhapšenom na Brnjaku

Foto: Tanjug

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor muškarcu iz Novog Pazara, koji je u subotu uhapšen na prelazu Brnjak, pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin.

Advokat Ljubomir Pantović kaže da je jednomesečni pritvor određen J. Š., bošnjačke nacionalnosti, iz Novog Pazara, koji je u subotu uhapšen na prelazu Brnjak. 

Pantović je za Kosovo onlajn naveo da je J. Š. tokom 1999. godine živeo u Đakovici i da tvrdi da nije počinio krivično delo ratni zločin za koje ga prištinske vlasti sumnjiče.

Precizirao je da je J. Š. određen pritvor po dva osnova: zbog navodne osnovane sumnje da je počinio to delo i zbog postojanja opasnosti od bekstva jer ima prebivalište u Novom Pazaru, gde i živi.

“Čovek tvrdi da nije bio u vojsci, niti u policiji, kao ni u paravojnim jedinicama, bio je civil i sa komšijama, za koje ga tužilac tereti da im je uradio loše stvari, bio je u odličnim odnosima. On se već nalazi u pritvoru”, navodi Pantović.

Za sada, ističe, nema saznanja u kojoj se pritvorskoj jedinici J. Š. nalazi, ali Pantović pretpostavlja da je reč o pritvoru visoke sigurnosti Grdovac kod Podujeva.

Najavljuje žalbu apelacionom sudu na meru pritvora, za šta je rok dva dana. Dodaje, međutim, da od toga ne treba mnogo očekivati.

Comments

Pročitaj još