Iljir Peci protiv smene gradonačelnika peticijom

Foto: Klan Kosova

Gradonačelnik opštine Zvečan Iljir Peci, izjavio je da se protivi inicijativi kosovske vlade za razrešenje predsednika opština putem peticije, prenosi Koha.

„Uopšte mi se ne sviđa ovakav način peticije, jer zašto dati nekom drugom mogućnost da vas razreši, kada mi kao gradonačelnici zajedno za premijerom možemo da postignemo drugačiji dogovor u korist građana. Od posleratnog perioda, PDK je samo gubio izbore ovde u opštini Zvečan, mi smo uvek bili prvi i nadam se da ćemo ponovo biti“, rekao je on u intervjuu za KosovaPress a prenela je Koha.

Peci je za ovaj prištinski medij rekao da razgovara sa srpskim građanima opštine Zvečan, koji imaju svoje zahteve u oblasti gradske infrastrukture.

„Veoma dobro ide za sada, zainteresovani su, imamo sastanke sa srpskim građanima opštine Zvečan, oni imaju svoje zahteve za puteve, vodovod, struju, znači za sve. Svakog dana tri-četiri Srba dobijaju dokumentaciju koja vam je potrebna, usluga vam je pružena na najbolji način, tako da je do sada sve u redu. Veliki broj građana bez razlike je zainteresovan za saradnju, za konkurse kada se otvore zainteresovani su i Srbi i Albanci da se prijave, to znači da sam do sada zadovoljan ponašanjem građana opštine Zvečan, uvek može biti manjina koja se protivi“, rekao je Peci.

Comments

Pročitaj još