• Početna>
  • Vesti>

Adamov: U KM sutra 40 stepeni, u sredu nevreme, a u četvrtak i do 15 stepeni niža temperatura

Foto: Radio Mitrovica sever

U Kosovskoj Mitrovici danas se očekuje sunčano, vedro i veoma toplo vreme, sa temperaturom koja će u najtoplijem delu dana iznositi 37 stepeni.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica izjavio meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Srbije Nikola Adamov, sutra se na području severa Kosova i Metohije očekuje još toplije vreme, pa bi živa mogla da dosegne i 40. podeok Celzijusove skale.

Za sredu, Adamov najavljuje moguće vremenske nepogode i u ovom delu zemlje.

„Već u popodnevnim satima dolazi do promene vremena. Lokalno su moguće i vremenske nepogode – jak vetar, grad i veća količina padavina“ kaže Adamov i dodaje da će to za rezultat imati osetan pad temperature koja će u četvrtak biti niža i za 15 stepeni.

„U četvrtak će biti promenljivo oblačno. I dalje će biti uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom, a naredne padavine se očekuju u nedelju“  prognozira Adamov.

Do sada,  područje severa Kosova i Metohije nije zahvatilo nevreme koje je u proteklih nekoliko dana, uz ljudske žrtve, nanelo ogromnu štetu celom regionu.

Kada je reč o ostalim krajevima Kosova, prema pisanju prištinskih medija, nevreme je zahvatilo više opština i pritom  nanelo štetu infrastrukturi i domaćinstvima uništivši useve.

Prema pisanju portala Indeks onlajn, nepogoda je bilo u Štrpcu, Mališevu, Kačaniku, Lipljanu i Uroševcu.

Nema informacija o tome dali je bilo povređenih.

Comments

Pročitaj još