• Početna>
  • Vesti>

Prizren: Počeo prvi festival umetnosti za decu „Filigrani“

Foto: Radio Goraždevac

Umetničko udruženje Prizrenaca Bistrica, organizuje dečiji umetnički festival “Filigrani” za decu sa Kosova i Metohije, uzrasta od 10-16 godina, u manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena, od 10-14. jula 2023. godine.

Cilj ovog festivala je očuvanje kulturne baštine, istorije i tradicije Prizrena i Kosova i Metohije kroz četri umetnička izraza: književnost, glumu, muziku i slikarstvo.

Sa decom će raditi eminentni stvaraoci iz Prizrena: glumica i književnica Radmila Knežević, poznati estradni umetnik Ranko Šemić, Nastavnica i horovođa Aleksandra Spasić, doktor istorije Ivan Ristić i vajar Branislav Ristić. Poslednjeg dana festivala, planirano je javno izvođenje u vidu multimedijalne predstave gde će polaznici pokazati šta su naučili na festivalu. Ovo je drugi po redu festival ovog udruženja. Prošle godine smo se bavili prizrenskim pesmama a ove godine tema će biti Sveti Arhangeli i Car Dušan.

“Filigrani” je projekat koji je podržalo Ministarstvo kulture Srbije i Opština Prizren i prvi je dečiji festival ovog tipa na KiM.

Nadamo se da ćete naći vremena i interesovanja da medijski propratite ovaj festival i time date svoj doprinos razvoju umetničkog i tradicionalnog izraza i razvijanja i podsticaja talenata kod naše dece. d Prizrena, od 10-14. jula 2023.godine.

Comments

Pročitaj još