Milica Ivanović izabrana za najlepšu Kosovku devojku

Foto: RTV Gračanica

U prisustvu vladike Teodosija, lokalnih zvaničnika, predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gostiju iz regiona i drugih gradova naše zemlje, kao i nekoliko stotina građana sa Kosova i Metohije sinoć je u porti manastira Gračanica izabrana najlepša Kosovka devojka za 2023. godinu. Počasnu titulu ove godine ponela je Milica Ivanović iz Gračanice.

Za prvu pratilju izabrana je Anđela Staletović iz Štrpca, a mesto druge pratilje žiri je dodelio Milani Stevanović iz Goraždevca.

“Nisam očekivala pobedu i vrlo sam uzbuđena što baš ja predstavljam moju Gračanicu. Konkurencija je bila jaka, sve devojke su bile prelepe”, istakla je ovogodišnja pobednica i dodala da je ova pobeda učinila presrećnom.

Za titulu “Najlepša Kosovka devojka” ove godine takmičilo se 9 devojaka, a odluku o tome koja je najlepša doneo je petočlani žiri u sastavu: dr Vesna Jugović De Vinča, novinar i predsednica organizacije Mis Srbije i Mis Crne Gore sa svetskom licencom, Brankica Kostić, direktorica Narodne biblioteke “Gračanica” , Kristina Slavić, šefica kabineta, predsednice opštine Gračanica i Goran Arsić, predstavnik (šef) poslovodstva Javnog preduzeća površinski kopovi Kosovo – Obilić u Gračanici.

“Bila je velika odgovornos, 31 godina je kako postoji ova manifestacija izbor za Kosovku devojku, mnogo duže nego što mi imamo licencu za mis sveta, bila mi je velika čast i odgovornost, bilo nas je petoro u žiriju i svi smo glasali za Milicu Ivanović iz Gračanice, nositi tu titulu je jako vredna stvar. Kosovka devojka treba biti uzor za sve mlade devojke i mlade generacije, u svetu mora biti naš ambasador lepote što će Milica i biti”, rekla je dr Vesna Jugović De Vinča, novinar i predsednica organizacije Mis Srbije i Mis Crne Gore sa svetskom licencom.

Program su uveličali Ansambl narodnih igara i pesama KiM „Venac“ koji je čuvar Kosovske tradicije , hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ – Priština, mlade vokalne solistkinje Kosova i Metohije u pratnji Nemanje Đorđevića, KUD “Slavuj” – Novi Badovac, KUD “Branko Medenica” – Ugljare, KUD „Kopaonik“ – Leposavić, gost večeri Katarina Bogdanović sa orkestrom.

Izbor Kosovke devojke je kulturna manifestacija od izuzetnog i nacionalnog značaja za očuvanje tradicionalnih vrednosti na prostoru Kosova i Metohije.

Organizator manifestacije je Dom kulture „Gračanica“, a pokrovitelj Kancelerija za KiM Vlade RS. Manifestaciju su pomogli: Skupština Grada Priština, Opština Gračanica, Sindikat i JP Površinski kopovi i Sindikat i JP Termoelektrane Kosovo – Obilić.

Comments

Pročitaj još