• Početna>
  • Vesti>

Ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić deci s Kosova i Metohije: Mi smo jedan narod, ista vera, ista nacija

Foto: Nenad Nesic Fejsbuk

Deca sa Kosova I Metohije borave od subote u Republici Srpskoj u okviru 11. projekta “,Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić objavio je da je decu dočekao u Višegradu, a potom su zajedno obišli Andrićgrad.

U obraćanju učenicima sa Kosova  Metohije Nešić je rekao: “Mi smo jedan narod, ista vera, ista nacija, isto ime i prezime, ovde ste slobodni, ovde ste dobrodošli, ako iko razume vas sa Kosova I Metohije, razumemo mi iz Republike Srpske. Imate našu podršku I uvek ćemo biti uz vas” rekao je ministar Nešić u obraćanju đacima sa Kosova I Metohije.

“Ovakvi projekti su vrlo korisni, jer deca međusobno razmenjuju iskustva, šire prijateljstva i upoznaju običaje i kulturu našeg naroda iz drugih krajeva. Uvek ću se odazvati ovakvim događajima i pomoći koliko je u mojoj mogućnosti, a naši današnji gostu nastavljaju put dalje i obilaze svoje vršnjake u Trebinju, Nevesinju, Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Sokocu” naveo je minister na Fejsbuk mreži.

Više od 800 učenika i prosvetnih radnika iz 40 osnovnih škola sa Kosova boraviće u Srpskoj u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Deca sa Kosova će biti smeštena kod porodica svojih vršnjaka u 14 gradova i opština, u zapadnom delu Republike Srpske i Semberiji, a deca koja su u nedelju stigla  u Andrićgrad iz  Parteša, Pasjana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Zvečana i Leposavića, biće smeštena sedam dana kod vršnjaka na Sokocu, u Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Nevesinju i Trebinju..

Comments

Pročitaj još