• Početna>
  • Vesti>

SL: Neosnovana i arbitrarna hapšenja metod progona svega srpskog sa Kosova i Metohije

Još jedan časni Srbin Nenad Orlović je otet danas na radnom mestu u Kosovskoj Mitrovici od strane Kurtijevog režima, svega nekoliko sati nakon razgovora visokog predstavnika Evropske unije sa Kurtijem u Briselu, saopšteno je iz Srpske liste. Njegovim hapšenjem nastavlja se Kurtijev plan po kome pola Srba treba proterati a pola uhapsiti, ističe se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, “neosnovana i arbitrarna hapšenja se koriste kao metod progona svega srpskog sa Kosova i Metohije, pred očima čitave međunarodne zajednice koja je svojim ćutanjem dala prostor Kurtiju da se obračuna sa Srbima”.

„Nenad koji je porodičan čovek, otac četvoro dece je honorarno radio u auto perionici, da bi ostao na svom Kosovu i Metohiji i othranio svoju decu. Njegovim hapšenje nastavlja se Kurtijev plan po kome pola Srba treba proterati a pola uhapsiti. Imajući u vidu nameru da se neosnovanim hapšenjima zastraše Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno na severu, zahtevamo da Euleks i KFOR najhitnije rasporede svoje snage i garantuju mir i bezbednost svim građanima, i na taj način spreče Kurtija da izazove haos i odvede čitav Balkan u sukobe. Njihova je dužnost i obaveza da zaštite građane bez obzira na nacionalnost jer je institucionalno nasilje koje Kurti sprovodi neizdrživo”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još