• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Idem u Brisel, ali neću razgovarati sa Kurtijem

Foto: EPA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da neće u Briselu razgovarati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Razgovaraće sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, ali ne i Kurtijem.

“Razgovor sa njim nema nikakvog smisla, on nama drži pridike o filozofiji, malo o Demaćiju, malo o Marksu i to je sve. Sve ostalo se tiče progona Srba i predavanja o unutrašnjo-političkim stvarima u centralnoj Srbiji”, naveo je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je zemlja u teškoj situaciji i pod velikim pritiscima.

“Morate da nastavite da razgovarete, idemo u Brisel da razgovaramo sa Boreljom, a samo pogledajte Eskobarove izjave i videćete u kakvoj je poziciji je Srbija“, rekao je predsednik.

Morate sa sagledate poziciju Srbije i da vidite šta možete da uradite, naveo je Vučić.

Kada se radi o tome što je Priština dozvolila prelazak administrativnih prelaza za srpske prevoznike sa stranom robom, Vučić kaže da su stvari mnogo ozbiljnije.

“Kažete promenio je odluku i dozvoljava ulazak robe iz inostranstva. Jer shvatate kakav je to bezobrazluk. To znači Srbi ne mogu da uvezu kiseonik ili hleb, vodu, ništa što je proizvedeno u Srbiji, ali vi Srbi ste dobrodošli ako treba da zarađujete pare za naše strane kompanije. Mi smo izvršili pritisak za našu američku i nemačku robu koju Srbi prevoze. I strance nije sramota da se hvale takvom odlukom. Najmanje milion dnevno su gubici”, rekao je Vučić.

“Počela hapšenja južno od Ibra“

Predsednik Vučić rekao je da su počela hapšenja južno od Ibra. “Njihov jedini cilj je da proteraju Srbe sa celog Kosova i Metohije. To je njihov jedini cilj“, naveo je Vučić.

“Ne razumem smisao odlaska u Brisel”

Predsednik je rekao da ne razume smisao odlaska u Brisel, ali da tamo danas ide samo da ne kažu zašto nije došao.

“Ja nikada nemam uslove za razgovor”, rekao je predsednik.

Oficir za vezu obišao uhapšene Srbe

Predsednik Vučić rekao je da je oficir za vezu obišao uhapšene Srbe i da će u Brisel odneti izveštaj o njihovom zdravstvenom stanju.

Navodi da jedan od uhapšenih ima vidljive povrede, da je udaran prilikom hapšenja, da su ga maltretirali i “psovali srpsku majku“.

“Rekli su mu da će u zatvoru ležati bar deset godina i da mu se na teret stavlja upad u prostorije takozvane izborne komisije. Tukli su ga udarajući ga kundakom od puške dok je bio vezan“, navodi Vučić.

Comments

Pročitaj još