• Početna>
  • Vesti>

Mirna šetnja podrške uhapšenom Petroviću, Obrenoviću i Milenkoviću

Foto: Radio Mitrovica sever

U organizaciji Sportskog saveza Kosova i Metohije danas je održana mirna šetnja podrške uhapšenom Radošu Petroviću, Dušanu Obrenoviću i Milunu Milenkoviću.

Više stotina građana okupilo se u 13 časova u centru Kosovske Mitrovice kod trga knezu Lazaru, i nakon toga su nastavili mirnu šetnju kroz ulicu Lole Ribara, kneza Miloša, do glavne gradske ulice.

Šetnju su predvodili članovi Kik boks kluba Kosovska Mitrovica, kao i najbliži članovi porodica uhapšenih, koji su nosili transparente “Svi smo Lune”, “Nije kriv”, kao i majice sa natpisom “Svi smo mi Radoš i Dušan”.

Šetnji su prisustvovali i predsednik Srpske liste Goran Rakić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Nakon šetnje okupljenima se obratio direktor Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, koji je prisutne pozvao da se i naredne nedelje okupe na istom mestu i pošalju poruku podrške uhapšenima.

“Kao što vidite, ovo je još jedan protest, masovniji nego prethodnih dana. Pozvao sam ove ljude da dođu u ponedeljak u isto vreme i na isto mesto, i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno sede u kazamatima. Da im damo podršku, jer će oni to da vide, neko će to da im prenese. Dok god su oni tamo, mi ćemo biti ovde, i davaćemo im podršku da oni konačno budu na slobodi i budu ovde sa nama“ rekao je Kovač.

Kovač je pozvao građane da se i sledeće nedelje, u ponedeljak u 13 časova, okupe na istom mestu u znak podrške.

Comments

Pročitaj još