• Početna>
  • Vesti>

Novi gradonačelnik opštine Severna Mitrovica 19. maja polaže zakletvu

Foto: Radio Mitrovica sever

Novoizabrani gradonačelnik opštine Severna Mitrovica, Erden Atić, položiće zakletvu u petak 19. maja, u 11h, potvrđeno je iz ove opštine.

Atić će prema najavi, zakletvu položiti u skupštinskoj sali opštine Severna Mitrovica.

Atić je na mesto predsednika ove opštine došao pobedom na vanrednim izborima 23. apila. Vanredni lokalni izbori pored opštine Severna Mitrovica, održani su i u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću. Izbori su raspisani pošto su predstavnici srpskog naroda, u novembru prošle godine, napustili sve kosovske institucije uključujući i lokalne samouprave.

Za sada, polaganje zakletve gradonačelnika, zvanično je potvrđeno samo iz Opštine Severna Mitrovica, ne i iz ostale tri opštine na severu. Prema pisanju prištinskih medija, polaganje zakletve je za 19. maj najavljeno u svim opštinama i ta najava je stigla iz Ministarstva administracije i lokalne samouprave.

Srpski politički predstavnici i građani srpske nacionalnosti bojkotovali su izbore, pa je izlaznost bila jako niska, svega 3,47%.

Za Prištinu, kao i za dobar deo mešunarodne zajednice, ovako održani izbori sa izuzetno malom stopom izlaznosti su apsolutno legitimni.

I

Comments

Pročitaj još