• Početna>
  • Vesti>

Vozila i dva vozača Pošte Srbije, upućeni na carinski terminal u Južnu Mitrovicu, zbog veće količine novca koju su prevozili

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovska policija je danas na punktu kod Bistričkog mosta zaustavila dva službena vozila Pošte Srbije, kao i dva vozača, i uputila ih na Carinski terminal u južnom delu Mitrovice, zbog veće količine novca koji su pronašli u vozilima, potvrdio je za Radio Mitrovica sever, zamenik komandira kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Kako navodi Eljšani, službenici policije su u vozilima pronašli veću sumu novca. On je dodao da policija još uvek nema podatke da li je u pitanju privatan novac ili novac pošte, ali da se daljom procedurom bavi Carinski terminal radi utvđivanja detalja u vezi ovog slučaja. Eventualno će u proces istrage uključiti i odeljenje za ekonomski kriminal, rekao nam je Eljšani.

Oba vozila, kao i dva vozača se i dalje, prema tvrdnjama Eljšanija nalaze na Carinskom terminalu u južnom delu Mitrovice, koji preuzimaju slučaj.

Prema višegodišnjoj proceduri, novac iz Srbije na Kosovo stiže uz oružanu pratnju i na prelazu se predaje jedinom ovlašćenom privatnom obezbeđenju za to – „Henderson“, koji ga potom dalje doprema na Kosovo, tačnije do opštine Leposavić.

Comments

Pročitaj još