• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nova bezbednosna strategija Prištine značila bi da oni žele eskalaciju sukoba

Nadam se da Prištinska strana neće pokušati da primene strategiju koju smišljaju i po kojoj bi njihove snage bile na teritoriji celog Kosova i Metohije, rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinara šta znači smišljanje te strategije i je li to pritisak na Srbiju, prenosi RTV.

“O tome ćemo da razgovaramo. Ne mislim da će to lako da se dogodi jer bi to značilo da više ne postoji nikakav trag bilo kakvog sporazuma. To onda znači da oni žele eskalaciju sukoba i ništa drugo”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je da država nije igračka već svetinja koja mora da se čuva, kao i da samo država koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo može da gradi svoju zemlju, a da istovremeno ne povećava javni dug.

“Mi smo se trudili prethodnih godina da pokažemo da možemo da gradimo mnogo više nego što su radili ljudi u ovoj zemlji u prethodnim generacijama i uspevali smo to zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici. Samo uspešna država, a uspešna je ona koja je odgovorna i ozbiljna, koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, može da gradi svoju zemlju, a da istovremeno ne povećava javni dug”, rekao je Vučić.

Istakao je da je, prema poslednjim podacima, javni dug na današnji dan 51,5 odsto, što je bolje od više od 92 odsto zemalja EU.

“Istovremeno ulažemo više nego 90 odsto njih u putnu i železničku infrastrukturu. To je uspeh Srbije, ali i svih naših građana. Zato je važno da takvu vrstu odgovorne politike nastavimo i u budućnosti”, naveo je Vučić.

Kazao je da dobio zvanične podatke o budžetu, prema kojima je Srbija, na čemu čestita ministru Siniši Malom, imala u prva tri meseca umesto deficita u budžetu od 74,9 milijardi dinara ili oko 680 miliona evra, 28,6 milijardi ili 245 miliona evra.

Comments

Pročitaj još