Hodža posetio policijske stanice na severu Kosova

Foto: Kosovska policija

Direktor Kosovske policije Gazmend Hodža je danas u prepodnevnim časovima zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem i saradnicima posetio četiri policijske stanice Regionalne direkcije Severna Mitrovica, saopšteno je iz kosovske policije.

Tokom posete Hodža se sastao sa osobljem Regionalne direkcije Severna Mitrovica, komandirima dežurnih stanica i policijskim službenicima.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, cilj ove posete je bio da se izbliza sagleda rad, zalaganje i posvećenost policijskih službenika, kao i rezultati koji su postignuti uprkos izazovima, žrtvama i poteškoćama kroz koje su policajci prošli u ovom periodu.

Ovom prilikom, Hodža je potvrdio da je postizanje ciljeva i ispunjavanje zakonskih i ustavnih obaveza postignuto zahvaljujući timskom radu, saradnji, hrabrosti i kontinuiranoj posvećenosti u održavanju reda i javne bezbednosti, kao i služenju građanima bez razlike.

Kako se dodaje, fokus ovog sastanka bio je dalji razvoj aktivnosti policije u zajednici, podsticanje građana i zajednica bez razlike na dalju saradnju i prijavljivanje slučajeva, u cilju veće bezbednosti.

“Međuinstitucionalna i građanska saradnja ostaje jedan od glavnih ciljeva upravljanja bezbednošću, sprečavanja kriminala i krijumčarenja, kao i obezbeđivanja mirnijeg i bezbednijeg okruženja za sve građane” stoji u saopštenju.

Između ostalog, više rukovodstvo KP zahvalilo je policajcima na njihovom neumornom radu i nepoštednom zalaganju u interesu bezbednosti.

Comments

Pročitaj još