• Početna>
  • Vesti>

“Sretenjsko veče” Milenka Pavlova: Učite istoriju kako bi razumeli sadašnjost

Foto: Radio Mitrovica sever

U susret prazniku Sretenje večeras je u Mitrovačkom dvoru u Kosovskoj Mitrovici održano „Sretenjsko veče“.

Kroz rodoljubive tekstove naših najpoznatijih pesnika i pisaca, mitrovačkoj publici se predstavio prvak Narodnog pozorišta u Beogradu Milenko Pavlov, uz muzičku pratnju Aleksandra Kočovića.

Publika je bila u prilici da čuje „Zdravicu“ Dobrice Erića, „Srb“ Brane Crnčevića, „Opanak“ Duška Radovića ali i humoristične pripovetke Branislava Nušića.

Milenko Popov kaže da je u prethodnih deset godina obišao i igrao u skoro svim delovima Kosova i Metohije, pa i u Kosovskoj Mitrovici. Mitrovačku publiku ocenjuje kao nasmejanu i zadovoljnu.

„Napravio sam koncept još pre par dana, ali ja koncept nekada pravim i gledajući publiku. Za istoriju kažu da je učiteljica života, ali meni je jednom učiteljica rekla, čitajte istoriju kako bi razumeli sadašnjost. Pričali smo naravno i o tome koliko su Srbi ratovali i šta su sve izdržali“ rekao je Pavlov.

Kroz razgovor, pesmu i šalu Pavlov je ranije danas đacima nižih razreda osnovnih škola sa područja Kosovske Mitrovice održao čas lepog ponašanja, pristojnog govorništva, finog prevazilaženja konflikta, ali i bezbednosti – u okruženju i na internetu.

Organizator gostovanja ovog poznatog dramskog umetnika je Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Comments

Pročitaj još