• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Antisrpski režim Aljbina Kurtija otišao korak dalje sprečavajući patrijarha Porfirija da bude sa svojim vernim narodom

Foto: Srpska lista

Antisrpski režim Aljbina Kurtija u Prištini nakon ukidanja svih prava Srbima na Kosovu i Metohiji, i kontinuiranom represijom nad srpskim narodom, danas je otišao i korak dalje, sprečavajući poglavara Srpske Pravoslavne Crkve patrijarha Porfirija da bude sa svojim vernim narodom i u svojoj crkvi, saopštila je Srpska lista.

“U danu kada hrišćani po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju Božić i mole se za mir, Aljbin Kurti i njegove sluge ne dozvoljavaju da patrijarh srpski bude uz svoj narod, i još jednom svojim autoritetom pozove na mir i suživot na ovim prostorima” navodi se u saopštenju.

Znajući koji značaj Srpska Pravoslavna Crkva ima među našim građanima, lako je shvatiti sav revolt i ogorčenost svakog pravoslavca zbog ove sramne i ničim izazvane odluke, dodaje se u saopštenju.

Srpska lista ističe da najoštrije osuđuje “ovaj sraman čin diktatorskog režima u Prištini” i poziva sve koji se smatraju borcima za ljudska prava, da podignu glas i osude “ovakvo ponašanje represivnog režima u Prištini”.

“Svi oni licemeri koji govore o slobodi kretanja na severu, imaju priliku da sada javno osude ukidanje prava na slobodu kretanja od strane Aljbina Kurtija srpskom narodu, pa čak i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju. Ćutanje na ovo grubo kršenje osnovnih prava srpskog naroda biće mrlja na obrazu međunarodne zajednice i pobornika i boraca za ljudska prava” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još