• Početna>
  • Vesti>

Velika Hoča: Konfiskacija vina i dalje traje; Petrović: Upućena nam je jasna poruka „Idite odavde“

Foto: Radio Goraždevac

U Velikoj Hoči pripadnici carine Kosova i dalje vrše konfiskaciju vina iz porodične vinarije Petrović. 

Vlasnik ove vinarije Srđan Petrović zahvalio se svima koji su im pružili podršku. On je rekao da je ovo jasna poruka, da treba da „odu odavde“.

„Sta da radimo, pružili smo svaki otpor ali ne vredi ništa, hvala Bogu da nije došlo do incidenta , da niko od meštana nije uhapšen. Zahvaljujem se svim medijima koji su došli ovde, koji ste nas podržali, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, direktoru Petru Petković koji nas je zvao i ohrabrio, svim mojim prijateljima iz Saveza vinara koji su nas podržali, kabinetu Predsednika, meštanima, pre svega njima koji su izrazili svoje nezadovoljstvo i koji su jasno videli ovu poruku a to je poruka „idite odavde“.

Srđan Petrović rekao je da su bili spremni na svaki vid dogovora ali su to predstavnici carine odbili.

„Nudio sam nagodbu, napravio sam grešku, greška košta, nudio sam da platim nisu hteli da prihvate, želja im je da demostriraju silu. Mi smo nedužni, nemamo snage da se odupremo, pružili smo miran otpor koliko god smo mogli, a oni su spremili još jedinice policije i Rosu da dođu, ne vredi, sila Boga ne moli, rekao je Petrović.

Podsetimo, Carina Kosova je saopštila da je juče “tokom rutinske provere” u Velikoj Hoči utvrdila da je u porodičnoj vinariji Petrović vršena neovlašćena proizvodnja alkoholnih pića što je, kako su naveli, u suprotnosti sa Zakonom o carini i akcizama, pa su odlučili da zaplene 42 hiljade litara vina.

Comments

Pročitaj još