• Početna>
  • Vesti>

Na redovnoj sednici SO Zvečan usvojen budžet za 2023. godinu

Foto: TV Most

Odbornici SO Zvečan, na sedmoj redovnoj sednici  usvojili su  budžet  za narednu godinu. Ista tema je na dnevnom redu i osme  redovne  sednice  SO Severne Mitrovice, koja će biti održana sutra.

Budžet opštine Zvečan za 2023. koji je usvojen nešto je veći u odnosu na prethodni.Predsednik skupštine Zvečan  Srđan Milisavljević kaže je je reč o 2 737 405 evra.

“Od tog dela 1 504 234 evra je za plate i dnevnice, za robe i usluge 320 ooo evra, za komunalne troškove 60 000, subvencije i transfere 92 880 i kapitalne investicije 760 291 evro. U saradnji sa službom urbanizma, odeljenja za finansije urađen je i plan kapitalnih projekata koji je danas usvojen”, kazao je Milisavljević.

Skroman budžet opština će iskoristiti za realizaciju projekata kojim će se stvoriti još bolji uslovi za život svih građana, istakao je gradonačelnik opštine Zvečan dr Dragiša Milović.

“Nadam se da ćemo to malo povećanje racionalno iskoristiti u dogovoru sa odbornicima, a za one proekte koji se budu usvojili na skupštini. Trudiću se da odeljenje za urbanizam bude malo više angažovanije da iznese idejna rešenja, kako bi smo mogli da apliciramo kod potencijalnih donatora”, rekao je Milović.

Na sednici je predstavljen i šestomesečni izveštaj o radu opštine.

Comments

Pročitaj još