• Početna>
  • Vesti>

Lajčak: Za nalaženje rešenja za tablice imamo dva meseca

Foto Tanjug

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je da su ostala još dva meseca kako bi se došlo do rešenja problema kada su u pitanju srpske registarske tablice na severu Kosova.

Miroslav Lajčak je naveo da veruje da će se doći do rešenja kao što je to bio slučaj i sa ličnim kartama.

Dodao je da su neke ideje predložene stranama koje učestvuju u dijalogu u Briselu.

“Kampanja registracije počinje 1. septembra i treba da traje dva meseca. Ne očekujem nikakvu dramu 1. septembra. Ne postoji razlog za to. Imamo taj rok od dva meseca da pronademo rešenje, kao što smo pronašli u vezi ličnih karata”, naveo je Lajčak.

Poručio je da je optimista.

“Već smo imali razgovore sa predsednikom Vučićem i sa premijerom Kurtijem na tu temu”, rekao je Lajčak, koji prisustvuje strateškom forumu na Bledu.

Na pitanje novinara da li je rok od dva meseca potvrdila i Priština, specijalni izaslanik Evropske unije rekao je – “Da, naravno”.

“Kampanja registracije počinje 1. septembra i treba da traje dva meseca. Ne očekujem nikakvu dramu 1. septembra. Ne postoji razlog za to. Imamo taj rok od dva meseca da pronademo rešenje, kao što smo pronašli u vezi ličnih karata”, naveo je Lajčak i dodao da mora da bude optimista.

Lajčak je rekao da ne misli da bi rešenje trebalo tražiti do 1. septembra.

“Odluka vlade na Kosovu je da taj proces treba da se završi do kraja oktobra. Tako da mi imamo dva meseca da nađemo rešenje. I već smo u tom procesu. Već smo imali razgovore sa predsednikom Vučićem i sa premijerom Kurtijem na tu temu. Bili smo u cajtnotu po pitanju ličnih karata i ulazno-izlaznih dokumenata. Što se tiče registarskih tablica imamo barem dva meseca za rešavanje, verujem da ćemo naći rešenje”, rekao je Lajčak, koji prisustvuje strateškom forumu na Bledu.

Comments

Pročitaj još