Prodavnice u Velikoj Hoči otvorene

Foto: Radio Goraždevac

Nakon sastanka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, maloprodajni objekti mešovite robe u Velioj Hoči ponovo su počeli sa radom.

“Zahvalni smo direktoru što je izdvojio vreme da nas primi i sasluša sa kakvim se sve problemima suočavamo. Preneli smo mu zabrinutost meštana Velike Hoče i Orahovca na sve učestalije probleme usled pljački i upada u ova dva mesta. Direktor nam je naglasio da nismo sami i da će naša država učiniti sve kako bi se povećala bezbednost i kvalitet života ljudi Velikoj Hoči i Orahovcu” kažu trgovci.

Posetimo, hočanski trgovci su se na obustavu rada odlučili nakon što su se u dva meseca više puta našli na meti pljačkaša. Uprkos postojanju snimaka, niko nije priveden niti je odgovarao za ova krivična dela. Razlog njihovog nezadovoljstva bila je i kako kažu nezainteresovanost bilo koje nadležne institucije za njihovu situaciju.

Vlasnike opljačkanih radnji, 11. avgusta, primio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Mi ćemo se kao Kancelarija obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru Kosova i Metohije i zahtevati da povećaju svoje angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra. Dogovorili smo se i na koje sve načine Miroslavu i Bojanu možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće” rekao je Petković tom prilikom.

Comments

Pročitaj još