• Početna>
  • Vesti>

Petković sa vlasnicima opljačkanih radnji u Velikoj Hoči: Niste sami,uvek ćete imati podršku Kancelarije za KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas u Beogradu sa Bojanom Pavlovićem i Miroslavom Lukićem, vlasnicima prodavnica u Velikoj Hoči, koje su se u noći sa ponedeljka na utorak, našle na meti pljačkaša.

“Razgovarao sam danas sa Bojanom Pavlovićem i Miroslavom Lukićem kojima su pre tri dana ponovo opljačkane prodavnice u Velikoj Hoči. Isti scenario dogodio se i pre dva meseca, a počinioci nisu pronađeni. Opljačkani su na prepreden i podmukao način, a iako postoje i video zapisi počinilaca i dokazi na terenu, to za Kosovsku policiju nije dovoljno da bi odgovorni bili procesuirani” naveo je Petković u objavi na Fejsbuku.

Kako je naveo Petković, Pavlović i Lukić su zneli svoju zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija, jer se kako je napisao “suočavaju sa različitim provokacijama i pretnjama u svojoj sredini”.

Direktor Kancelarije za KiM je naveo da su oni posebno ogorčeni i revoltirani na predstavnike međunarodne zajednice, jer ni prošli put, a ni sada nisu reagovali adekvatno.

“Mi ćemo se kao Kancelarija obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru Kosova i Metohije i zahtevati da povećaju svoje angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra. Dogovorili smo se i na koje sve načine Miroslavu i Bojanu možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće” stoji u Petkovićevoj objavi.

Na ignorantski stav i policije i predstavnika međunarodne zajednice, Pavlović se požalio i u izjavi datoj Radiju Kosovska Mitrovica.

Podsetimo, u znak protesta zbog neangažovanja nadležnih institucija da se počinioci otkriju i da stepen bezbednocsti meštana Velike Hoče podigne na viši nivo, vlasnici radnji mešovite robe, njih četvoro, juče su doneli odluku da do daljnjeg obustave rad.

Comments

Pročitaj još