• Početna>
  • Vesti>

Dodelom diploma završena Škola plivanja i vaterpola u Gračanici

Foto: RTV Gračanica

Škola vaterpola i plivanja, koja je bila organizovana na bazenu Hacijenda u Gračanici svečano je zatvorena dodelom diploma polaznicima i zahvalnica zaslužnim institucijama.

Deca mlađeg i starijeg uzrasta imala su prilike da u prethodnih sedam dana nauče tehnike plivanja od vaterpoliste Nikole Rađena, koji je, kao i prošle godine, vodio ovu školu, kao i od ostalih članova Akademije talenata. Na samom zatvaranju istaknuto je da je cilj ostvaren, a da će škola nastaviti sa radom i sledećeg leta.

“Naš cilj je da decu naučimo da plivaju i da se oslobode straha u vodi. U plivanju smo radili korekciju stila, a u vaterpolu smo pripremili osnovne stvari održavanja, primanja lopte, da bi mogla da se odigra i utakmica”, kaže za RTV Gračanica vaterpolista Nikola Rađen.

U organizaciji škole plivanja bili su i Kosovski upravni okrug i privremeni organ grada Prištine. Načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović ističe da ova škola predstavlja za našu decu veoma značajan projekat u smislu zabave, druženja i sportske edukacije.

“Drago mi je da smo uspeli da organizujemo ovaj kamp i ove godine. Posebno mi je drago to što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju prepoznala ovaj događaj kao nešto što je dobro za centralno Kosovo, odnosno za decu koja žive na prostoru Kosova i Metohije”, kaže načelnik Kosovskog okruga Srđan Popović.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je i pokrovitelj ovogodišnje škole plivanja, prepoznala je ovaj poduhvat kao veoma važan za decu sa centralnog Kosmeta, a zatvaranju je prisustvovao i pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić.

“Oko stotinu dece je u prethodnih par dana prošlo kroz Školu plivanja i vaterpola, ovde u Gračanici. Ono što je nama najbitnije i najveći naš uspeh, jeste sreća i zadovoljstvo ove dece i zbog toga će ovaj kamp postati tradicija. Mi iskreno verujemo da će neko od ove dece u budućnosti pojačati našu srpsku vaterpolo reprezentaciju”, naglasio je Ivan Vujić.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić pružila je podršku ovakvom vidu rada sa decom naglašavajući da je bavljenje sportom veoma značajno za naše mališane.

“Jako sam srećna što sam imala priliku da ugostim ljude iz Akademije talenata i vaterpolistu Nikolu Rađena, koji su našoj deci omogućili jednu ovako dobru manifestaciju i očekujem da će to u narednom periodu biti i sportska tradicija Gračanice. Ovaj događaj je jako važan i nije to samo sportska priča, već je to i unapređenje sportske i zdravstvene kulture naše dece”, rekla je Ljiljana Šubarić.

Na završnoj manifestaciji dodeljene su i zahvalnice institucijama koje su doprinele da se ovakva manifestacija sporta sprovede u delo, kao i medijskom pokrovitelju manifestacije Radio Televiziji Gračanica. Nakon programa zatvaranja odigrana je i prijateljska vaterpolo utakmica.

Comments

Pročitaj još