• Početna>
  • Vesti>

Rakić u razgovoru sa šeficom UNMIK-a: Trajni mir nema alternativu, na tome se mora raditi konstantno

Foto Ministarstvo za povratak i zajednice Vlade Kosova

Značaj konstruktivnog pristupa u rešavanju mnogih problema koji opterećuju normalno funkcionisanje srpske i ostalih nevećinskih zajednica , kao i neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i rešavanje otvorenih pitanja koja stoje na putu boljih odnosa između srpskog i albanskog naroda su teme o kojima je danas, ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić, razgovarao sa šeficom Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) Karolin Zijad, saopštilo je kosovsko ministarstvo za povratak i zajednice..


”Živimo u jako izazovnom vremenu u kome svi moramo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost kako bi uticali na pre svega nestabilnu bezbednosnu situaciju i izbegli sve ono što može dodatno da je ugrozi. Mi ulažemo maksimalne napore da sve nesuglasice rešimo na način da obe strane budu zadovoljne i za tako nešto nam je potrebno razumevanje svih relevantnih faktora”, rekao je ministar Rakić šefici UNMIK-a.

Ministar je naglasio da trajni mir nema alternativu i da se na tome mora insistirati i raditi konstantno.
Mi imamo učestale incidente i napade na Srbe, ugroženost njihove imovine i objekata Srpske pravoslavne crkve, što pokazuje u kolikoj je ona meri ugrožena.

Comments

Pročitaj još