• Početna>
  • Vesti>

Novi 3.291 slučaj zaraze koronavirusom, preminula četiri pacijenta

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 3.291 novi slučaj zaraze koronavirusom, od 11.895 testirana uzorka. Od posledica kovida 19 preminule su četiri osobe. Na respiratoru je 13 pacijenata.

Epidemijski brojevi iz dana u dan upozoravaju u našoj zemlji. Povećava se i broj pacijenata na respiratoru, na bolničkom lečenju, a svakodnevno i broj onih pozitivnih na koronavirus.

Dnevno u kovid ambulantama beleže i više od 150 prvih pregleda, dok je do skoro bilo manje od 50. Raste i broj obolele dece. 

Zbog aktuelne epidemijske situacije, od danas će njihovo radno vreme ponovo biti od sedam do 20 časova, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U Beogradu kovid ambulante u ulici Cara Dušana 178 u Zemunu i u Knez Danilovoj 16 na Paliluli, radiće 24 časa svakoga dana.

Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta rekao je za RTS da se širenje novih slučajeva prvenstveno vezuju za BA.4 i BA.5. te da sumnja da će nova varijanta BA 2.75, koja je na društvenim mrežama poznata i kao “kentaur” preuzeti primat u Srbiji.

Profesor Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Doktor Vukan Čupić” kaže za RTS da je u toj ustanovi ima na lečenju obolele dece od kovida 19, ali da njihova klinička slika nije teška.

Comments

Pročitaj još