• Početna>
  • Vesti>

Miloš Jovanović na otvaranju kancelarija opštinskog odbora stranke “Novi DSS”u Kos. Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Predsednik Nove demokratske stranke Miloš Jovanović otvorio je danas u Kosovskoj Mitrovici prostorije Opštinskog odbora ove stranke, čiji je predsednik u Kosovskoj Mitrovici Boris Janićijević.

“Otvaramo naš prvi gradski odbor, tu je naš Boris Janićijević, čovek koji je imao hrabrosti i volje i želje i spremnosti da se bori za ovu stranku, ali nije stranka toliko važna, koliko je važna Srbija, prava države Srbije na Kosovu i Metohiji, srpski narod ovde“ rekao je Jovanović.

„Mi smo potpuno svesni, nikada se nismo igrali sa nacionalnim interesima i znamo koliko znači srpsko jedinstvo na Kosovu i Metohiji. Mi ga nikada nećemo narušavati, to da svakom bude jasno, ne otvaramo ovde i ne širimo se ovde, da bismo unosili razdor ili bilo šta slično, tu smo da se borimo za ovu državu, da se borimo za ovaj narod, vodićemo računa o jedinstvu, ali to jedinstvo mora da počiva na zdravim osnovama“ rekao je Jovanović.

“Ovde ne smemo da se delimo, ne smemo puno ni u Beogradu po ovim temama, bićemo vrlo odgovorni, bićemo državotvorni, ali ćemo ukazivati na sve probleme” dodao je.

Boris Janićijević, predsednik opštinskog odbora, istakao je da je jedinstvo Srba najbitnije. “Nikom ne želimo da se suprotstavljamo na neki način pogrešan, mi radimo svoj posao, oni će raditi svoj posao, zajedno za jedinstvenu Srbiju” rekao je Janićijević.

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je izmene statuta kojom je promenila ime u Nova Demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, a za predsednika je ponovo izabran Miloš Jovanović, krajem maja ove godine.

Prema rezultatima sa parlamentarnih izbora održanih 3. aprila listi ” Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju”, pripalo je 15 poslaničkih mesta.

Comments

Pročitaj još