• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa zamenikom generalnog sekretara NATO o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se danas sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčeom Džoanom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Rakić je prilikom razgovora istakao da je bezbednosna situacija jako krhka, i da se upravo zato moraju uložiti veći napori da ne dođe do eskalacije, jer je to kako je rekao, u ovim trenucima najmanje što nam treba. On je rekao da KFOR mora i dalje ostati jedini garant mira i stabilnosti na ovim prostorima.

Ministar za zajednice i povratak je kazao da svi naredni koraci, koji budu preduzimani, moraju biti u koordinaciji sa predstavnicima srpskog naroda, jer jedino tako može doći do najboljeg rešenja za probleme, koji danas jako zabrinjavaju srpsku i ostale nevećinske zajednice.

”I danas ističem da jednostrani potezi mogu dovesti do nesagledivih posledica koje možemo sprečiti isključivo što hitnijim sprovođenjem dogovorenih sporazuma i formiranjem Zajednice srpskih opština ” rekao je Rakić.

Zameniku generalnog sekretara NATO-a je na kraju sastanka preneo da Srbi na Kosovu nisu nikada bili, niti će biti deo problema, ali se moraju poštovati njihova osnovna ljudska prava.

”Uvek smo bili deo rešenja, zato Vam i danas kažem da pruženu ruku saradnje niko ne treba da zloupotrebi” Rakić.

Comments

Pročitaj još