• Početna>
  • Vesti>

Kfor donirao kompjutersku opremu Odboru za javnu bezbednost sela Goraždevac

Foto Kfor

Danas je završen projekat Civilno-vojne saradnje u okviru kojeg su italijanski vojnici Regionalne komande Zapad donirali kompjutersku opremu i nameštaj odboru za javnu bezbednost sela Goraždevac.

Na ceremoniji primopredaje učestvovali su komandant Regionalne komande zapad, pukovnik Marco Javarone, komandir Policijske stanice Bešović Dimitrije, načelnik sela Miloš Dimitrijević i predsednica odbora Miroslavka Simonović. Tom prilikom donirano je 6 laptopova, 2 laserska štampača, 1 sto za sastanke i 12 stolica”, stoji u saopštenju KFOR a.

Na kraju donacije, g-din Dimitrijević i g-đa Simonović su izrazili duboku i iskrenu zahvalnost za više od dvadeset godina intenzivne i plodne saradnje sa KFOR-om i toplo se zahvalili na dobijenom materijalu kao neophodnom za svakodnevno vođenje dokumentacije.

“Projekat, koji je nastao u saradnji CIMIC ćelije, komandira Policijske stanice Goraždevac i LMT-a koji deluju na tom području, deo je brojnih projekata koje italijanski kontingent razvija kao podršku lokalnim institucijama i, posebno, manjinama i ugrožene grupe na zapadnom Kosovu.

KFOR je, sa svojim donacijama kao rezultat projekata civilno-vojne saradnje, aktivan deo ukupnih napora NATO-a da podrži kosovske institucije i zajednice: 2021. godine komanda KFOR-a u Prištini je razvila 26 CIMIC projekata.

Takođe tokom 2022. godine KFOR će nastaviti da promoviše razvoj stabilnog i mirnog Kosova, kroz CIMIC projekte i donacije, i podržaće, u celom regionu Kosova, svaku inicijativu koja može garantovati sadašnjim i budućim generacijama da žive u bezbednom okruženju, u u skladu sa principima rezolucije UN 1244 iz 1999. godine”, dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još