• Početna>
  • Vesti>

Osojane: Aktivni kviz održan uz veliko interesovanje mladih

Aktivni kviz održan je u petak u Osojanu. Događaj je izazvao veliko interesovanje među mladima. Oko pedeset učesnika, kroz sedam timova, imalo je priliku da odmeri snage i proveri svoju opštu informisanost.

Kviz opšte informisanosti organizovao je NVO Aktiv u sklopu projekta „Aktivni mladi – aktivna zajednica“, koji se sprovodi na teritoriji Pećkog okruga. Pobedu je odneo tim „Dno dna“.

„Pobeda nam ništa ne znači. Najviše nam znači ovo druženje koje je organizovano uz pomoć organizacije Aktiv i Danila Đurića, koji se sve ovo organizovao. Ovo je velika čast da se u manjim mestima na Kosovu i Metohiji organizuje ovako nešto i to nam puno znači. Ovo če podstaći i razvoj kulturnog života“, kaže Aleksdandar Stević iz pobedničkog tima.

Stević kaže da u manjim sredinama poput Osojana organizacija ovakvih događaja treba da bude više.

„Mladi sa Kosovu i Metohiji imaju veliko znanje za napredovanje u bilo kom pogledu. Nama je ovo, pre svega, jedan ventil, gde mi želimo da se opustimo i da se družimo. Kviz nije bitan, bitno je druženje i to nama mladima na Kosovu i Metohiji najviše nedostaje“, rekao je Stević.

Organizatori kažu da ovakvih događaja u sredinama poput Osojana nije bilo decenijama.

“Ovakvo druženje nije organizovano u ovim sredinama od osamdesetih godina”, kazao je ranije za Radio Goraždevac Danilo Đurić.

Izvor i foto Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još