• Početna>
  • Vesti>

U Ranilugu otvorena humanitarna izložba “Putovanje kroz maštu”

U Domu kulture u Ranilugu otvorena je humanitarna izložba likovnih radova koji su nastali na višemesečnom angažovanju mališana iz ovog i okolnih srpskih sredina.  

Izložba „Putovanje kroz maštu“ biće otvorena za posetioce  do kraja meseca, svakog radnog dana u periodu od 8-14 časova. Likovno kreativna radionica počela je sa radom novembra prošle godine a vodi je master likovni umetnik – slikar, Dijana Ristić.

“Važno je da se deca razvijaju, kako psihički tako i fizički, da se druže i otrgnu malo od mobilnih telefona. Bitno je da deca vole da budu ovde, svaka radionica je ispinjena, kad su oni srećni srećna sam i ja”, izjavila je za Puls Ristićeva.

Deca uzrasta od 6 – 11 godina, njih tridesetak, nisu krili zadovoljstvo što pred roditeljima i kamerom mogu da pokažu svoje crteže.
Roditelji su srećni jer njihova deca imaju priliku da nauče nešto novo, druže se i razvijaju svoje talente.

“Ovo je nešto nesvakidašnje, znači mnogo našoj deci. Ovde upotpunjuju ono što već uče u školi i vidimo da je njihova mašta baš bujan”, kaže Marina Janković iz Korminjana.

Mališani su svojim majkama poklonili 8.martovske čestitke koji su sami pravili.

Inače, izložba je bila humanitarnog karaktera na kojoj je za pola sata prikupljeno 16.300 dinara. Novac će biti uplaćen za lečenje trogodišnjeg Đorđa Aksića iz kosovskokameničkog sela Pančela.

Izvor i foto: RTV Puls

Comments

Pročitaj još