• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Apelujemo na međunarodne predstavnike da autoritetom utiču na lidere kosovskih institucija i zaustave napade na Srbe

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da osuđuje večerašnji napad na srpskog mladića i devojku u Starom Grackom i pozvala nadležne institucije da hitno reaguju.

“Serija incidenata u kojima su žrtve Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji večeras je kulminirala napadom na srpskog mladića i devojku u Starom Gracku u opštini Lipljan. Mladić i devojka su napadnuti od strane odraslog muškarca albanske nacionalnosti koji se drznuo da nasrne na porodičnu kuću u kojoj su se napadnuta deca sakrila od ovog napadača” navodi se u saopštenju.

“Da stvar bude gora, pripadnici policijske stanice u Lipljanu do ovog trenutka, po našim saznanjima, nisu došli ni da uzmu izjave od prestravljene devojke i mladića, čime se šalje poruka da je maltretiranje Srba dozvoljeno” dodaje se u saopštenju.

Srpska lista u svom saopštenju najoštrije osuđuje napad i poziva nadležne da hitno reaguju i spreče napade na srpski narod.

“Isto tako, apelujemo na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom utiču na lidere kosovskih institucija da zaustave napade na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu” ističe se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Srpska lista

Comments

Pročitaj još